Blaafarveværket

Blaafargeværket ligger på Åmot i Modum, ca en time fra Oslo og 25 minutter fra Drammen. Det er en av Norges mest besøkte attraksjoner og det er et variert tilbud her.

Blaafargeværket ligger på et stort område som strekker seg over 8 km. Dette inkluderer selve Værket, Koboltgruvene, Haugfossen, og Nyfossum. Vi har foreløpig holdt oss på selve Værket, der det er store grøntområder så barna kan løpe fritt.

Stedet var Norges største industribedrift i første halvdel av 1800-tallet og brukte koboltmalm fra gruvene til fremstilling av koboltblå som ble benyttet i papir-, porselens- og glassindustrien.

Så hva kan du gjøre her?

  • Se på kunst. Hver sommer er det nye kunstnere som har utstilling. I år er det blant annet Magne Furuholmen, tidligere år har det variert i fra Elsa Beskow til Monet og Odd Nerdrum. Det er også permanente utstillinger med Theodor Kittelsen.
  • Spise deilig hjemmelagd mat. Det flere steder å spise og et eget nisteområde med benker om du ønsker å ha med mat. Vi pleier å spise hjemmelagde pannekaker med rørt blåbærsyltetøy og is….Yummi!!

  • Ta med de litt større barna på gruvetur. Blåfjell 2 ble spilt inn her og i sommermånedene er det guidet tur der filmen ble spilt inn. Kulissene og rekvisittene står akkurat på samme plass som i filmen, kanskje dere kjenner dere igjen? Det er også andre alternative gruveturer.
  • Leke. Utendørs er det lekeplass med sklie, sandkasse og gynger.  Eventuelt så er det fine skulpturer man kan trene sine ståferdigheter ved.

20120731-085023.jpg

  • Bade. På området er det en liten badeplass, så er været er bra: ta med badetøy.
  • Besøke Barnas bondegård og lær bybarna om dyr. Det er blandt annet rosa og sorte griser, høner, geiter, kaniner og ender. Bondegården består av gamle gårdsbygninger, og arbeidsredskaper som ble brukt i gamle dager. Her står også en gammel gråtass og lastebilen til mormor og de 8 ungene.

20120731-085126.jpg

I bygningen der informasjonen ligger er det toaletter og stellerom på baksiden. Det er også toaletter med en gang du kommer inn på området på høyre side, men ikke stellerom.

Les mer om Blaafarveværket her.

Bilder er fra Blaafargeværkets egne sider, Wikipedia og private.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s