Guidebøker

20120812-191756.jpgJeg elsker guidebøker. Rett etter reisen er bestilt løper jeg ut å kjøper meg en ny. Når følelsen av å kjøpe en ny guidebok blander seg med følelsen av å vite at du snart skal ut å oppdage et nytt sted i verden, da er jeg glad.

Det er ikke alltid bøkene er helt up to date, spesielt fikk vi merke dette på Cuba. Da var det ved flere anledninger at ting var blitt lagt ned i løpet av tiden det tok å skrive/utgi boka og for oss å bruke den. Vi leste om en fancy restaurant på en båt og bestemte oss for å prøve den.  Vi fikk en taxi til å kjøre oss ut der den skulle ligge, men der var det ingen ting. Det var en skikkelig bomtur, men det ble en opplevelse vi husker. I Mexico var det et fossefall som vistnok skulle være helt fantastisk i følge guideboken, men da vi så det måtte vi bare le. To meter fritt fall i en skitten kulp er ikke så imponerende for oss fra landet med bla Vøringsfossen.

Sånn sett fungerer internett bedre. Jeg pleier også og printe ut en gratis guide fra nettet, men jeg må ha en bok også.

Ved min side ligger min nyinnkjøpte guidebok og jeg gleder meg til kikke i den, planlegge og ikke minst bruke den på tur. Jeg må bare få ungene i seng først.

«Det beste og skjønneste ved en reise opplever man hjemme: dels før, dels etter.»
Sigmund Graff

One thought on “Guidebøker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s