Vi tester NSB sin familievogn

Ut på tur og denne gangen med tog fra Drammen til Arendal.

  
Turen begynner bra. Frøken Kanin gleder seg veldig. Vi har nemlig lest på nettsiden til NSB på forhånd: 

I sommerferien vil alle barn som reiser med NSB Familie få et lite innblikk i Tor Åge Bringsværds verden om Karsten & Petra. Gjennom bøker, filmer og aktivitetshefter på NSB Familie vil barna få oppleve Karsten & Petra på hele reisen.

NSB Familie tilbyr i sommerferien: Safari aktivitetspose med tegnesaker, puslespill, Karsten & Petra aktivitetshefte og et verdikort på kr 30,- som barna kan benytte i kafeen. Aktivitetsposene deles ut til alle barn som reiser med NSB Familie

 
Jeg så også frem til reisen. pga dette: 

Skal du ha med barn på toget? NSB Familie er en egen barneavdeling med leker, bøker og film. 

Fallhøyden var derfor stor når lekerommet kun var et lite rom som inneholdt et bord, noen puffer, en tv som viste Dinosaurtoget og bøker om Karsten og Petra som manglet mange sider.

Hvor var lekene? Hvor var aktivitetsheftet? Hvor var Karsten og Petra? Det var trist synes både Frøken Kanin og jeg. Lillesøster derimot var for opptatt med å ha vondt i magen til i bry seg.  

   

Jeg har aldri blitt togsyk, men det ble vi begge to nå, i tre laaange timer.  Jeg har aldri opplevd lignende. Jeg følte meg fyllesyk/gravid i 1.trimester. Lillesøster var både blek, smågråt til tider og mente det var best å dra hjem.
I etterkant har jeg Googlet «Signaturtog + kvalme» og fant raskt ut at det var ikke oss det var noe galt med. 

I slutten av februar skrev Aftenposten at NSB fortsatt sliter med passasjerer som blir kvalme på krengetoget Signatur. På Sørlandsbanen er det så ille at selv personalet blir kvalme.

Fra DT.no

Så takk for den.

Da vi gikk av toget på Nelaug for å ta lokalen til Arendal var det som å komme til himmelen. Et godt, gammelt skrangletog, som ikke krenget på en millimeter. Vi fikk hjelp av en hyggelig sørlending med bløde konsonanter til å få med oss bagasjen ombord. Sola skinte fra blå himmel, vinduene i toget var åpne og blåste deilig på oss. Det tok 5 minutter før Lillesøster sovnet utslitt på fanget mitt. 

Heldigvis gikk fyllesyken/graviditeten min raskt over så da vi endelig kom frem på hytta var stemningen god igjen.  

Konklusjon: Det er fint å kjøre tog, men vi kommer ikke til ta krengetog på Sørlandsbanen igjen med det første. Ha lave forventninger og husk neseklype til doturen. 

  
Endelig fremme og sommerfølelsen kommer snikende. 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s