Hola Madrid!

24-timer i Madrid med to barn på slep i 35 varmegrader.  Du rekker ikke mye, men du rekker litt. 

Første stopp:

Parque del buen retiro/ El retiro:

En deilig, grønn oase midt i Madrid sitt hektiske byliv. Parken er en av de største i Madrid og er fra 1700-tallet. skilpadder 

Ungene synes krystallpalaset og dammen foran den som inneholdt ender, nysgjerrige skilpadder og gullfisk var veldig spennende. 

  
  Du får kjøpt is og kald drikke i parken, det er flere små lekeplasser her, og flere gateartister som underholder. Er du så heldig å ha med deg et pledd kan jeg anbefale å ta med diverse tapas/brød og en flaske vin fra en av de mange kafeene utenfor parken. Sleng deg i skyggen fra en av de mange trærne og nyt! 

  
 
Etter besøket i parken var vi klare for middag. Vi var varme, sultne og småsure. Vi fant derfor et sted der man kunne sitte under parsoller som sprutet kaldt vann på oss ved jevne mellomrom. Absolutt nødvendig i 35 varmegrader.

  
Etter deilig mat og drikke var det tid for å roe ned på hotellet. Vi var slitne etter en lang dag i varmen. 

 
Dag to startet rolig på hotellet. Vi hadde valgt et leilighetshotell som hadde et lite basseng, og det var digg. 

Vi tilbragte tiden på rommet og i bassenget før vi sjekket ut kl. 13. Flyet hjem gikk ikke før kl. 20, så vi hadde timer å slå ihjel før vi kunne dra mot flyplassen.

Vi  valgte å kjøre leiebilen inn til sentrum å parkerte ved Plaza Mayor. Et stort, gammelt torv. Det gikk faktisk over all forventning å kjøre inn dit. Parkerte under bakken i p-hus. Derifra vandret vi rundt i de koselige bakgatene rundt plassen og spiste en is før vi gikk mot slottet. 

   
Ved Plaza de Oriente, som lå på vestsiden av slottet var det en fin liten lekeplass samt en spennende fontene å utforske og mange statuer.

  
  Palacio Real er den offisielle boligen til den spanske kongefamilien. Det blir brukt for eksempel til statsbesøk og mye administrasjon sitter her. De bor derimot et annet sted. Noe jeg skjønner godt, hadde ikke orket å hatt et så lite krypin. Det er jo kun på 135 000 kvm. Rett sør for slottet ligger en stor katedral, men vi var igjen blitt varme og sultne. Så vi droppet å besøke den.

Nå måtte vi ha mat før vi dro avgårde til flyplassen.   

Hotellet:

Vi bestilte hotell i siste liten og jeg hadde to kriterier. Svømmebasseng og eget soverom. Valget falt på Eric Vôkel botique appartments. 

  
 Hotellet lå fint til ca.10 minutters gange fra parken, sentralstasjonen og flere av de store museene (Reina Sofia og Prado) Til sentrum var det ca. 25 minutter å gå. Rundt hjørnet lå et minisupermarked der de solgte det meste, og i nærheten lå flere cafeer, Burger King, Dunkin Coffe osv. 

  

Vi bodde i minisuite med eget soverom, bad, stue med sovesofa og kjøkken. Kjøkkenet var velutstyrt med både vaskemaskin, tørketrommel, oppvaskmaskin, mikro osv. 

Det beste med leilgheten var å kunne spise frokost ute på vår egen store veranda. 

  
Madrid er en flott by og vi kommer helt sikkert tilbake. Kanskje uten barn, og definitivt ikke i juli. 

Takk for oss! 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s