Blodfabrikken som streiket 

Et sted i Norge, bor det to tøffe, kule og søte jenter. En storesøster og en lillesøster. De har en onkel og han heter onkel Stefan. Han har smilehull, han er skikkelig høy, han rekker nesten til taket og han er ganske morsom. Han liker å leke og han elsker mobilen sin. Storesøster og Lillesøster tror også at onkel liker Marcus og Martinus ganske godt. En gang hadde han en kjæreste som hadde lilla hår, det var skikkelig kult! Nå har han ikke kjæreste, ikke som de vet iallfall.


Ut på tur med onkel og mobilen hans.

Nå har blodfabrikken til onkel sluttet å virke som den skal. Derfor er onkel ofte litt sliten og veldig masse forkjøla.


Onkel har vært på sykehuset noen ganger og snakket med mange leger. Legene vil at onkel skal bli frisk. Og det vil alle andre også. Så derfor tror legene at det er lurt at onkel får en ny blodfabrikk.


Det går ikke an å kjøpe blodfabrikk i butikken, men det er noe man må få fra noen som har lik blodfabrikk. Søsken kan ha lik fabrikk, derfor har legene testet fabrikken til de andre voksne i familien. Den var ikke lik og det var skikkelig dumt. Heldigvis så fins det over 20 millioner andre mennesker (det er mega mega mange) som har sagt at de vil gi bort litt av sin fabrikk hvis noen trenger den. Derfor tror legene at de finner en med lik fabrikk uten problemer.


Blodfabrikken ligger inne i benet/skjelettet. Så det er litt slitsom å bytte blodfabrikk. Først må onkel ha masse medisiner sånn at hans egen fabrikk slutter helt og virke før de lar den nye fabrikken flytte inn. Den medisinen er sånn at håret faller av og noen må kaste opp av den også.

Når den nye fabrikken er kommet inn i kroppen til onkel begynner det en lang periode med venting for å se om den nye fabrikken begynner å virke.

Noen ganger sier kroppen: nei jeg vil ikke ha den nye fabrikken. Da kan man for eksempel få vondt i magen eller feber, og da må man ha medisiner og være på sykehus lenge.

Andre ganger så går det kjempe bra og den nye fabrikken flytter på en måte inn der den gamle fabrikken bodde. Når den har flyttet inn så begynner den å jobbe. Den lager røde celler, hvite celler og blodplater. De røde gjør at vi får oksygen til hele kroppen, blodplatene gjør at sår på feks. lilletåa vår gror og de hvite passer på at vi ikke blir syke hele tiden.

Nå er der bare å vente på at legene bestemmer seg for hva de skal gjøre og at det er en person med lik blodfabrikk som vil dele på sin. Storesøster og Lillesøster er spente og de krysser fingrene for at onkel blir fort frisk og kan bli med tur i skogen igjen.

 

 

2 thoughts on “Blodfabrikken som streiket 

  1. Det synes jeg var en veldig grei forklaring på det hele. Lykke til, håper han finner en donor og at «de ansatte» i fabrikken har lyst til å være med på flyttingen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s