To-dagers på Riksen. Heftige saker. 

 

 I jula kom brevet. Du har fått time til utredning. To dager på Riksen. Ta med dine nærmeste for nå skal du få sjekket hele deg og få mye informasjon, mye av det er heftige saker. 

Brevet inneholdt også et hefte som vi alle sammen har lest. Jeg anbefaler ALLE som skal til denne samtalen å lese heftet, gjerne flere ganger. Det inneholdt mye info, men alt er viktig og nyttig. Hvis du har sett gjennom heftet så er du godt forberedt og dagene på Riksen blir ikke like skumle. 

    
 

Programmet for dagene:     
Vi sto tidlig opp mandag morgen og kjørte innover mot sykehuset klokken 06. Det var snøkaos så vi regnet med mer kø enn normalt på E18 inn mot Oslo. 

Jeg vet ikke helt hva som skjedde men vi parkerte på Ullevål (det er der øyesentert er) klokken 06.30. 1 time og 45 minutter til første time. Flott. Mye å finne på i Oslo så tidlig. 

Iallefall, alle undersøkelsen gikk som smurt og bror ble stemplet som godkjent. 

  Undersøkelsene var også smertefrie, minus benmargsprøven som ble tatt og da klistrelappen etter EKG ble revet av min brors hårete legger. 

Et tips vi plukket opp når det gjelder benmargsprøven er at du trekker pusete kraftig når legen drar ut benmarg.  

  

  

Det ble en del venting  så vi fikk testet ut kaffe og ukebladutvalget på rundt 11 steder.Jeg burde egentlig gitt terningkast, men glemte der helt og gangene på Riksen er foreløpig en labyrint så vi viste stort sett aldri hvor vi var. Ergo jeg hadde ikke viste hvilken avdelingen som hadde vunnet.

Heldigvis hadde vi med oss en fantastisk transplantasjonskoordinator som fulgte oss rundt.  
Samtalen dag 1 var med lege og kreftsykepleier. I denne samtalen fikk vi mye «sykdomsinfo» Hva kan skje/hva forventer de at skjer/bivirkninger osv.

Samtalen dag 2 var kun med kreft sykepleiere og i denne samtalen fikk vi mer info av praktisk karakter. Tiden på sykehuset, hvordan er rommet, hvem kan besøke, er det barn i familien osv. 

Disse to samtalene var veldig verdifulle både for bror og for oss som pårørende. 

 Vi fikk vite på sykehuset at transplantasjon vil skje før sommeren. En uke etter vi var på Riksen fikk bror innkalling  i posten. Alt gikk plutselig veldig fort og nå er det bare to uker til han legges inn. 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s