En liten update

Lørdag før påske var den magiske verdien steget til 0,2 for først gang. Den holdt seg sånn både søndag og mandag og det betyr- UT AV ISOLAT!

På grunn av mageinfeksjon kunne ikke bror dra på sykehotellet. Valget sto derfor mellom:

– Bli liggende på sykehuset

-Dra hjem

Ikke så vanskelig valg…. Så etter nøyaktig fire uker på sykehus var det på tide å dra hjem. Et lite sjokk for oss hjemme. Vi som ble forespeilet 2-3 måneder på sykehus og så plutselig ble han sendt hjem i taxi med en pose full av medisiner. Og det var det.

Mamma som skulle ha han boende hjemme hos seg ble mildt sagt stresset. Vi hadde uttrykt ønske om en samtale med lege før han skulle dra hjem, men det ble det ikke noe av.

Det er mye en nytransplantert må passe på. All mat som skal spises må være fersk, altså åpnet samme dag. Kjøtt og annet må være gjennomstekt, noen typer grønnsaker og frukt kan ikke spises. Broderen kan heller ikke være sammen med barn som går i barnehagen før minst tre måneder etter transplantasjon. Disse reglene gjelder også for nærkontakt med dyr og opphold i hus der det bor dyr. Det er fy-fy. Hvis han skal ut i store folkemengder eller butikken, må han ha på munnbind. I tillegg må han måle tempen, og være oppmerksom på forandringer i/med kroppen.

Tre dager i uka skal han til kontroll på Riksen.

Til Riksen får han taxi frem og tilbake. På kontroll nummer to ble mamma med og da fikk hun litt mer svar på alt hun har lurt på.

Blodprøvene har fortsatt å stige, onsdag var blodplatene på 100% og de nøytrofile hadde steget til 0,7. Normal verdi for de nøytrofile er mellom 1,5 og 7. Så immunforsvaret stiger sakte, men sikkert oppover.

I går, 2.påskedag ble det innleggelse på Riksen igjen. . Dette pga. feber og magetrøbbel. Så mens resten av familien kosa seg med lammestek, ble det isolat på brodern. Stakkars….

img_6201


I dag blir det tatt diverse prøver for å sjekke om det kun er mageinfeskjonen som ikke vil gi seg, eller om det kan være begynnende GVHD.

Stamcellene fra en donor kan starte en immunreaksjon, hvor de nye hvite blodcellene, det vil si kroppens nye immunsystem, går til angrep på celler i pasientens kropp.Det heter transplantat-mot-vert-reaksjon (Graft-versus-host-reaksjon, GVHD) Les mer om GVHD her. 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s