Disneyland Paris 

 

Årets sommerferie er over for denne gang. Vi tilbragte store deler av vår i Frankrike, og fikk oppleve både fine og triste ting.

En av de morsomme tingene vi gjorde var å besøke Disneyland utenfor Paris. Gøy, varmt og ikke minst dyrt!

Vi hadde kun en dag i parken og bodde på hotell i nærheten i to netter.

Overnatting: 

Vi bodde på Vienna Dream House Castel som var ca. 5 minutter fra parken med den gratis shuttelbussen som gikk fra hotellet. Overnattingen ble booket via Hotels.com. Vi hadde leiebil og ved hotellet var det stor, gratis parkering.

Vi bodde på familierom, der ungene bodde i køyesenger og vi voksne hadde dobbeltseng. Rommet var rent og hadde grei størrelsen og frokostbuffé var inkludert i romprisen. Vi betalte litt over 3000 for to netter.

 

Hotellet er barnevennlig og det første som møtte deg er en stor resepsjon som inneholdt diverse spill (airhockey, billiard, fotballspill osv.) karusell, stor hage, troner og en butikk som inneholder diverse artikler fra Disneyland samt litt snacks/drikke.

Ved innsjekk får du utlevert rebus som barna kan løse, slik at de blir kjent på hotellet. Når rebusen er løst, få barna diplom og en liten premie.

 

Hotellet har treningsrom, et lite SPA samt innendørs basseng. Vi brukte bassenget begge dagene, og det var helt ok. Hotellet har også en bar som servere enkle retter, samt en restaurant til frokost/middag.

Vi spiste middag der (buffet) begge dagene, og var nesten alene i restauranten når de åpnet klokken 19. Det var generelt lite folk der, og jeg snakket med en av de ansatte om det.

Hun fortalte at høysesong som regel er fra mai- september, men på grunn av terroren i Frankrike det siste året har de merket en stor nedgang. Dessverre.

OBS. angående hotellet

Kjøleskapene på rommene er ikke kalde, de kalte det «minibar» og den trenger tydeligvisi kke være kald (spesiell forklaring 😉

Parken:

 

Disneyland ligger vegg i vegg med Universal studios, men vi valgte kun å besøke Disneyland da vi bare hadde en dag.  Det holdt i massevis for to jenter på 5 og 8 år.

Inngangsbillettene til parken kjøpte vi i resepsjonen på hotellet, og det var greit å slippe billettkøen i parken. Billetter kan også kjøpes på nett.
Resepsjon: 2 kids, 2 adults, one park, one day?
Jeg: Yes
Resepsjon: That will be 260 euros.
Jeg: *ramlernedframånen*
Eh…ok…
Drøy pris, men da er alle karuseller inkludert, men mat, drikke, is og diverse suvenirer koster ekstra. Så belag deg på å bruke mye penger!
De fleste hoteller i nærheten har gratis shuttelbuss til parken, det er en togstasjon ca. 100 meter fra parken og det går også buss direkte fra flyplassen og sentrum av Paris.

Når du entrer Disney sitt univers er det som å komme inn i en annen verden. Skjult i busker og trær henger det høyttalere som spiller deilig bakgrunnsmusikk, det er rent og pent, små prinsesser og sjørøvere løper rundt, pastellfarger og busker klipt i unaturlige former er gjennomgangstema. Plutselig kommer Mini Mus eller Peter Pan gående, og ungene måper. Det er lov å bli litt starstruck av hele pakken selv om du er voksen.

 

Det kan være lurt når man kommer til parken og ta en runde med Disneyland Railroad for en oversikt over parken. Dette er en liten jernbane som går rundt hele parken med stopp i alle land. Vi skulle ta den på slutten av dagen, men da stengte den pga. varmen. Det var visstnok flere som besvimte ombord!

Parken er delt inn i ulike områder/temaer. Vi holdt oss mest i Fantasyland, der vi tok tekopper, It’s a small world, Casey Jr, Det lille toget og Dumbo karusellen. Ved inngangen til karusellene står det beregnet ventetid i kø, så vi unngikk de karusellene med lengst ventetid. Vi tok heller de karusellene med minst ventetid flere ganger.

Paraden klokken 17. skal også være verdt å få med seg, da kommer alle de kjente Disney-figurene kjørende opp Main Street på spesialbygde flåter. Vi holdt dessverre ikke så lenge.

Du finner kart på nettsiden til parken, du får også kart når du går inn i parken og det finnes også en APP. Anbefaler å sjekket litt ut på forhånd hva og hvor du vil. Det er feks. noen karuseller som har krav til en viss høyde, og andre som ikke egner seg for sarte sjeler.

It’s a small world.

Tekopper.

Vi var inne i parken i 11- tiden og da klokken var 15 hadde barna fått nok. De ville heller på hotellet og bade i bassenget. Noe som var forståelig på grunn av varmen. Vi prøvde å overtale de til å holde ut litt til, men det gikk ikke. Jeg var forøvrig mettet selv, føttene var hovne, og svetten rant både av meg og Visa-kortet.

Au revoir… et à bientôt !

 

 

Tips: 

Kjøp biletter på forhånd.

Sjekk ut kart og planlegg , gjerne sammen med barna hva dere har lyst til å gjøre/se.

Unngå parken i juli/august på grunn av varmen.

Gode sko og masse drikke.

Ta pauser og ikke legg planer om å rekke alt.

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s