Den dagen du husker.

Jeg husker den dagen jeg møtte mannen min første gang, jeg husker da jeg ramlet i fontena på Drammen sykehus som 5-åring etter å ha besøk mamma og lillebror på barselbesøk, jeg husker da jeg fikk jentene mine, og jeg huske 22.juli. Jeg husker også da broren min fikk ny benmarg og jeg husker 14.juli 2016. 


Vi grillet og kosa oss med deilig mat og vin. Vi danset og sang  til Elektrisk,så de franske naboene våre titter forundret over hekken og klokken 22.30 gikk vi til sentrum for å se fyrverkeri. 


Minstemann og jeg gikk fra torget litt før de andre. Hun synes smellene var skumle og hun var trøtt. Da vi sto å så på rakettene slo tanken meg; hva om noe skulle skjedd nå…hva om noen kom med våpen og begynte å skyte? Mange 1000 mennesker samlet, og alle lys skrudd av. Hva gjør jeg da? 

På vei tilbake til huset fikk jeg varsel på mobilen min fra VG om lastebil inn i folkemengde i Nice. Panikken spredte seg og lyden fra fyrverkeriet ble mer og mer lik skudd inne i hodet mitt. Da resten av familien var tilbake i huset viste jeg de voksne oppdateringene som stadig kom på nettavisene. Sjokkerte la vi oss og våknet neste morgen til nyheten om terror og over 80 drept i Frankrike. 

15.juli 08.02 postet jeg dette på Facebook: 

Dette er yngstemann og meg som ser på rakettene den 14.juli, Frankrike sin nasjonaldag. Bastilledagen. Jeg fikk oppleve den for første gang på den franske øya Ile de Ré i Atlanteren. 

Å våkne opp i dag til de grusomme nyhetene i Nice er helt forferdelig. 

Over 80 mennesker som oss. Glade,trøtte, spente, blide, sommerbrune,mette, solbrent, barn og voksne. Revet bort. Mens de så på fyrverkeri. Feiret nasjonaldagen. 

Hva gjør man? Ferierer videre? Drar på stranda. Jeg vet ikke,ikke noe føles rett. 
Liberté, égalité, fraternité.
Må det gode i mennesket vinne. 

🇫🇷


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s