Et år er gått…

Tiden går og i februar var det et år siden broderen fikk ny benmarg og i forbindelse med det var vi på et års kontroll på Rikshospitalet.

Så mye følelser, så mye har skjedd, nedturer og oppturer. Men der sto vi, foran hovedinngangen. Sammen, 365 dager senere.


Programmet for kontrollen er nesten som den første samtalen vi hadde, og har vært ca. det samme på både 3,6 og 9 månederskontrollene.

Det er rart å tenke på hvor fort det har gått, samtidig som alt gikk veldig sakte da vi sto midt oppi det. Beinmargen fikk raskt tak og begynte å virke som den skulle, problemet var komplikasjoner som oppsto i etterkant. Legene landet aldri på diagnosen GVHD i mage/tarm, men det var mest sannsynlig det som gjorde at boder’n måtte legges inn flere ganger etter at han ble utskrevet. Siste opphold var juni 2016, og etter det ble han fulgt opp flere dager i uken på lokalsykehuset.

Nå er det kontroll et par ganger i måneden, og opptrening samt litt jobb. Kroppen får kjørt seg en god del etter en transplantasjon, og det har vært viktig å komme igang med trening. Den første tiden fikk brodern dekt fysioterapi, noe som har vært gull for han. Han har blitt fulgt opp og fått det sparket han trenger for å komme igang med å bygge seg opp. Treningsprogram og motivering. Han er også tilbake i jobb, 20% til å begynne med og nå er det 50%. Det funker bra, men etter en dag på jobb er kroppen sliten. Etter å ha vært sykemeldt i et år, må man dessverre over på arbeidsavklaringspenger. Det vil si at du får kun 64% av inntekten din. Dette er virkelig noe som gjør meg provosert. De fleste som er sykemeldt i over et år har en alvorlig diagnose, og at man etter et år skal bekymre seg for økonomien i tillegg til helsa er så feil som det går an å bli.

Men uansett, kontrollen gikk fint og alle prøver var bra. På en av testene ernærings Kristin tok viste det seg dessuten at han er i mye sterkere og i bedre form nå enn før transplantasjonen. Ikke verst med tanke på at han ikke var veldig dårlig før transplantasjonen.

Fra Facebook den 23.februar 2017:

«Gratulerer med dagen! Et år, oppturer, nedturer, mange og lange sykehusopphold, legetimer, kontroller, medisiner,men i dag er det et år siden du fikk ny beinmarg. Og du henger fortsatt med, litt eldre og med en god del mer livserfaring. I morgen er det ettårskontroll på Riksen.

Legen hadde rett da han sa i januar 2016; når du komme på ettårskontroll så regner jeg med at du har begynt å jobbe litt igjen og at du har fått en benmarg som virker som den skal, men veien dit kan bli tøff.

Du gjorde det, vi gjorde det! Takk donor. Du ruler hvor enn du er ❤»

 

 

2 thoughts on “Et år er gått…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s